Referenssit

Experant Oy on vuonna 1963 perustettu kuopiolainen perheyritys. Vuosien varrella yritys on kasvanut valtakunnallisesti operoivaksi täyden palvelun kuljetusliikkeeksi, joka hallitsee koko logistiikkaketjun alusta loppuun saakka. Liikevaihto on n. 11M€ ja henkilöstöä yli 80. Experant Oy vastaa mm. S-ryhmän logistiikasta ja jakelusta Pohjois-Savon alueella.

Intelconin ja Experant Oy:n yhteistyö alkoi jo vuonna 2003, eli yhteistä taivalta ICT-asioissa on takana jo 17 vuotta.

Tuona aikana Intelcon on toimittanut Experantille lukuisia palvelimia, ohjelmistoja, työasemia, kopiokoneita, tulostimia, valvontakameroita, puhelimia, puhejärjestelmiä, oheislaitteita ja tarvikkeita pilvin pimein. Intelcon on myös vastannut Experantin tietoturvasta, järjestelmien toiminnasta ja ylläpidosta lähes koko yhteistyön ajan.

Viimeisin kehitysaskel Experantilla otettiin vuonna 2016, kun Experant Oy siirtyi uusien toimitilojen valmistumisen myötä ensimmäisten joukossa Intelconin Online WorkSpace -pilvipalveluun. Tuolloin suurin osa Experantin kriittisistä tietojärjestelmistä siirrettiin Intelcon konesaliin, eikä paluuta entiseen enää ole. ”Näinhän tämä olisi pitänyt aina olla”, totesi Experant Oy:n hallituksen puheenjohtaja Matti Koistinen n. kuukauden käytön jälkeen.

Online WorkSpace on mahdollistanut joustavan työn ajasta ja paikasta riippumatta ja jopa valvontakameroiden seurannan suojatusti tarpeen vaatiessa. Myös yrityksen toiminnan kannalta kriittinen ajojärjestely voi tarpeen vaatiessa toimia täysipainoisesti vaikka keskellä yötä kotoa käsin. Tämä on omiaan lisäämään yrityksen toiminnan joustavuutta ja nopeata reagointikykyä erittäin haasteellisessa kuljetusten hallinnassa. Pyörien on pyörittävä 24/7” toteaa toimitusjohtaja Antti Koistinen” ja jatkaa, että ”Luotettava ja hallittu pääsy kaikkiin yrityksen tietojärjestelmiin mistä ja milloin tahansa on yrityksen toiminnalle äärimmäisen tärkeätä ja myös merkittävä kilpailuetu”.

Erittäin hyödylliseksi on myös havaittu, että osin ulkoistettu laskutus ja taloushallinto voivat suorittaa tehtäviään joustavasti ja turvallisesti omista toimitiloistaan. Helsingin toimipisteessä myyntipäällikkö Niko Kumpulainen pääsee myynnin tärkeisiin resursseihin, vaikka kesken asiakastapaamiseen.

Henkilöstö- ja laatupäällikkö Kalle Häkli on myös tyytyväinen, sillä viimeinen Experant Oy:n palkkahallintoa ajanut paikallinen palvelin on nyt siirretty Intelconin Online palveluun ja näin tieto on suojatusti käytössä mistä tahansa palkkahallinnosta vastaaville henkilöille.

“Kaiken kaikkiaan yhteistyö on sujunut erinomaisesti ja vaikka matkan varrelle on sattunut monenmoista, on Intelconin apuun ja laajaan asiantuntemukseen ICT asioissa voitu aina luottaa. Tarvittaessa ongelmatilanteissa Intelcon on joustanut ja töitä on tehty yötä myöten ja saatu pidettyä pyörät pyörimässä ja ruokahuolto pelaamassa!” Kalle Häkli toteaa tyytyväisenä.

Experant Oy:n uusiin korjaamotiloihin asennettiin kattava 18 kameran tallentava valvontakamerajärjestelmä, jolla voidaan valvoa ulkoalueiden, korjaamon ja rekkapesulinjan toimintoja reaaliaikaisesti ja todentaa sattuneita vahinkoja helposti myös jälkikäteen. Järjestelmä on asennettu Intelcon Online WorkSpace palveluun, jolla homma hoituu mistä ja milloin vain. Korjaamotilojen ja viereisessä Inex-terminaalissa sijaitsevien toimistotilojen välille Intelcon toteutti oman yksityisen valokuituyhteyden. Myös Drone-kuvauksen suoritti Intelcon.

Ajojärjestelyn Jani Sirviö ja Jari Kaasinen ovat tyytyväisiä uusiin 27” tuplanäyttöihin. ”Nyt työt sujuvat, kun ruuduilla on tilaa”.

”Pyörien on pyörittävä 24/7” toteaa toimitusjohtaja Antti Koistinen” ja jatkaa, että ”Luotettava ja hallittu pääsy kaikkiin yrityksen tietojärjestelmiin mistä ja milloin tahansa on yrityksen toiminnalle äärimmäisen tärkeätä ja myös merkittävä kilpailuetu”

Henkilöstö- ja laatupäällikkö Kalle Häkli myhäilee tyytyväisenä, ”Hommat sujuvat kotoa ja konttorilta ja kansalaisilla ruokahuolto pelaa”.

Kiinteistö- ja Ympäristöpalvelut Oy, tunnetummin Kipa, tarjoaa kiinteistönhoitoa Kuopiossa yli 20 vuoden kokemuksella. Yrityksen perustamisen lähtökohtana on ollut tarjota asiakkaille aidosti laadukasta ja luotettavaa kiinteistönhoitoa.

 ”Pyrimme työssämme ennakointiin ja hoidamme kiinteistöissä asioita kuntoon jo ennen kuin niitä ehditään meiltä pyytää” Toteaa toimitusjohtaja Tomi Aravirta. Näitä periaatteita noudattaen Kipan perhe on kasvanut vuosien varrella kahden miehen yrityksestä n. 45 henkilön yhteisöksi ammattilaisia.

Tuolla samalla ennakoivalla periaatteella Intelcon on vastannut kaikista Kipan tietojärjestelmistä ja ICT laitetoimituksista yhteistyön alusta saakka. Ensimmäinen palvelin asennettiin jo vuonna 2004. Palvelin ja muut ICT laitteistot ovat tietysti jo vaihtuneet jo monta kertaa matkan varrella, mutta yhteistyö on säilynyt. Viimeisin ja suurin muutos oli siirtyminen Intelcon Online WorkSpace pilvipalveluun vuoden alussa.

Ainoastaan pilvipalvelussa toimiminen toki askarrutti, ja asiaa harkittiin pitkään ja hartaasti. Sujuvasti ja ilman minkäänlaisia katkoksia toimintaamme toteutettu siirtyminen – ja ennen kaikkea palvelun toimivuus – vakuuttivat meidät kuitenkin nopeasti. Nyt pystymme tekemään töitä toimistossa, kotona, tai vaikka puiston penkillä. Alkanut koronaepidemia viimeistään avasi silmämme palvelun erinomaisuudelle! Online-järjestelmän mahdollistama joustava etätyö on tässä kaikille vaikeassa tilanteessa kultaakin kalliimpaa. Toimistoväki voi toimia täysipainoisesti myös kotitoimistoista ja koko huolto- ja asiakaspalvelusta vastaavaa henkilöstöä voidaan sujuvasti ohjata mistä vain. Onneksi tämä toteutettiin, muuten tilanne olisi vielä moniverroin haastavampi” Aravirta huokaa helpottuneena.

Kipan toiminnan peruskulmakiviä ovat asiakkaiden tunteminen ja oikea palveluasenne. Sen tuloksena on luotu pitkiä ja luottamuksellisia asiakassuhteita. ”Ne ovat meille kunnia-asioita. Haluamme tarjota asiakkaillemme huolellisella työllä huoletonta asumista ja olemista” Komppaa koko Kipan väki.

Tätä samaa asennetta ja asiantuntemusta vaadimme ehdottomasti myös yhteistyökumppaneiltamme. Siksi ICT-palveluntarjoajamme on ollut jo 17 vuotta Intelcon”. Kertoo yrityksen perustaja Antti-Pekka Aravirta.

Toimiston Leila Iskanius lisää vielä lopuksi: ”Kahta en vaihda, toinen on Intelcon, ja toinen on —”.

”Palveluasennetta ja asiantuntemusta vaadimme ehdottomasti myös yhteistyökumppaneiltamme. Siksi ICT-palveluntarjoajamme on ollut jo 17 vuotta Intelcon” kertoo yrityksen perustaja Antti-Pekka Aravirta.

”Alkanut koronaepidemia viimeistään avasi silmämme OWS-palvelun erinomaisuudelle! Intelcon Online-järjestelmän mahdollistama joustava etätyö on tässä kaikille vaikeassa tilanteessa kultaakin kalliimpaa. Onneksi tämä toteutettiin” huokaa toimitusjohtaja Tomi Aravirta helpottuneena.